Značaj Omega-3 masnih kiselina

Omega-3 masne kiseline igraju veoma važnu strukturnu ulogu u mozgu i u retini oka. Posebno je važno da trudnice i dojilje unose dovoljno ovih kiselina jer to ima ogroman pozitivan uticaj na buduće zdravlje i inteligenciju beba.

Osim toga, Omega-3 masne kiseline imaju moćan uticaj i na zdravlje odraslih, jer imaju zaštitna svojstva protiv raznih vrsta bolesti. Tu se ubrajaju rak dojke, depresija, poremećaj pažnje (ADHD), kao i razna upalna stanja i bolesti. A činjenica je da savremeni način ishrane ima veoma malo ovog nutrijenta.

Ukoliko ne konzumirate dovoljno ribe ili orašastih plodova, razmotrite korišćenje Omega-3 suplemenata koji su vrlo efikasni i po ceni su jako isplativi, ako se uzme u obzir cena pravilne ishrane bogate omega-3 kiselinama.

Poboljšajte svoje kardiovaskularno zdravlje i utičite na problem sa krvnim pritiskom ovim preparatom ribljeg ulja, osećaćete se zdravije i mlađe, a i mozak će raditi efikasnije.

Za kraj, pogledajte lekarsko predavanje prim mr sci dr Amalija Tarnocki:

Da li Vam je ovaj tekst bio koristan? Podelite ga slobodno sa drugima, da i drugi imaju priliku pročitati nešto novo, a komentare i pitanja možete ostaviti ispod ovog teksta.