Vitamin E – antioksidans u borbi protiv kancera

Vitamin E je veoma važan vitamin i antioksidans koji se bori protiv svih upalnih stanja, učestvuje u stvaranju crvenih krvnih zrnaca, aktivira imuni sistem i pomaže organizmu da apsorbuje i iskoristi vitamin K koji je važan za zdravlje srca.

Nedostatak vitamina E povećava šanse za pad imuniteta, odgovoran je za pad kognitivnih funkcija mozga, kardiovaskularne bolesti i nastanak nekih vrsta kancera, naročito prostate, dojke, debelog creva i pluća.

calivita vitamin E

Studije su pokazale da prirodni vitamin E smanjuje rizik od raka pluća za više od 60%, raka prostate za više od 75% i da zaustavlja rast ćelija raka dojke.

Kada se koristi kao dodatak ishrani, jedino je ispravno koristiti vitamin E iz prirodnih izvora (ne sintetički!), tako da on sadrži sve E komponente koje su potrebne za pravilno iskorišćenje, i voditi računa da takvi dodaci nisu dobijeni iz genetski modifikovanih sirovina i soje. A upravo te zahteve zadovoljava Vitamin E u ponudi CaliVite International

Pogledajte i snimak lekarskog predavanja dr Ivana Somborca o antioksidansima:

Da li Vam je ovaj tekst bio koristan? Podelite ga slobodno sa drugima, da i drugi imaju priliku pročitati nešto novo, a komentare i pitanja možete ostaviti ispod ovog teksta.