Jeftini dodaci ishrani, da ili ne?

Svedoci smo ogromne količine raznovrsnih vitaminskih i mineralnih dodataka ishrani po apotekama i prodavnicama. Kakvi su efekti njihovog korišćenja?

Na primer, šumeće tablete vitamina C imaju samo oko 60 mg vitamina C, sadrže i preko 200 mg natrijuma, koji jeste mineral koji nam je potreban, ail je jedini mineral koga previše unosimo u organizam, što je veoma štetno. Dalje, sadrže i oko 50 mg aspartama, veštačkog zaslađivača, koji se razložen na temperaturi tela pretvara u formaldehid, vrlo opasan otrov koji utiče na nervni sistem.

Jeftine tablete vitamina C od 500 i 1000 mg su sintetički vitamini, koji se u roku od sat vremena nađu u krvi, ali tolika količina u kratkom vremenu ne može da se apsorbuje u organizmu, tako da se već sledećih sat vremena preko 80% tog vitamina C izluči putem urina.

Šta je rešenje? Rešenje je koristiti dodatke vitamina C od 100% prirodnih sirovina (mlevenog šipurka) koji obezbeđuje stabilne nivoe vitamina C u periodu od 12h koji se mogu kompletno apsorbovati u organizmu, zato što kardiolozi preporučuju dnevni unos i do 2000 mg vitamina C, naročito za pušače, ali u ravnomernim količinama u organizmu u toku celog dana.

Da li Vam je ovaj tekst bio koristan? Podelite ga slobodno sa drugima, da i drugi imaju priliku pročitati nešto novo, a komentare i pitanja možete ostaviti ispod ovog teksta.