Najnovija istraživanja o Reikiju

U prestižnom magazinu UCLA Health (University of California, Los Angeles – UCLA), objavljena je naučna studija o efektima Reikija na proces izlečenja i oporavka kod pacijenata

Nakon više od decenije opovrgavanja Reikija i njegovih efekata, ova holistička isceljujuća metoda je dobila veliki respekt u medicinskoj zajednici. Mnoge respektabilne medicinske ustanove nude pacijentima alternativni način lečenja kroz Reiki, istovremeno analizirajući dobrobiti ovakvih programa, i objavljujući ih široj javnosti. Rezultati su zapanjujući.

Analizirani podaci pokazuju snažne dokaze da je Reiki zaista odgovoran za pozitivne biološke reakcije kod ljudi i životinja. Najjači dokaz (ocenjen “odličan”) jer zabeležen u najpažljivije kontrolisanom eksperimentu do sada. Laboratorijski pacovi pod intenzivnim stresom su tretirani Reikijem i svi su pokazali značajno smanjenje znakova stresa, anskioznosti i depresije. Drugoj grupi su davani lažni Reiki tretmani (placebo grupa) i u njoj nije bilo nikakvih poboljšanja.

Testiranja na ljudima su ocenjena od “zadovoljavajuće” do “odlično”, što snažno ukazuje dobrobit Reiki tretmana na kontrolu bolova kod ljudi. Drugoj grupi (placebo grupi) su davani lažni Reiki tretmani i u njoj nije bilo nikakvog efekta kod kontrole bolova.

Postoje brojne kontrolisane studije u medicinskim časopisima, koje opisuju uticaj Reiki tretmana na razne bolesti i stanja, i među njima i:

  • Postoperativni bol nakon operativnog vađenja zuba,
  • Mentalne funkcije starih osoba sa demencijom/Alchajmerom,
  • Opuštanje i relaksacija pre operacije i smanjenje bolova nakon operacije,
  • Hroničan bol kod pacijenata sa hroničnim bolestima,
  • Depresija i stres,
  • Opšte dobro stanje pacijenata.

Uzimajući u obzir samo najrigoroznije kontrolisane studije, izveštaji kažu da je u 83% slučajeva Reiki pokazao srednje do jake dokaze da je on korisna i potrebna terapeutska isceljujuća tehnika.

Izvor: https://www.uclahealth.org/rehab/workfiles/urban%20zen/research%20articles/reiki_really_works-a_groundbreaking_scientific_study.pdf

reiki ucla

Napišite prvi komentar!

Ostavite svoj komentar ovde

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*


CAPTCHA